• +30 26310 55400
  • + 30 6973 333 330
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Υποψήφιοι Συνδυασμού

 

Κώστας Αντωνόπουλος

Ως άνθρωπος που αγαπώ τον τόπο μου και θέλω να τον δω να προοδεύει, έχοντας εργαστεί εδώ με την ιδιότητα μου ως γεωλόγος και έχοντας μάθει αυτόν το τόπο καλά, αισθάνομαι την ανάγκη τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου να τις προσφέρω για το ευρύτερο καλό.
Από την πρώτη στιγμή, ανταποκρίθηκα θετικά στην κίνηση του Κώστα Λύρου ως υποψήφιου δημάρχου της Ι.Π. Μεσολογγίου, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Πρόκειται για μια κίνηση έξω από κάθε πολιτική σκοπιμότητα, από έναν έμπειρο, ανιδιοτελή άνθρωπο, με όρεξη να προσφέρει στον τόπο του. Θέλω να εργαστώ στο πλευρό του, στην προσπάθεια που κάνει, να δούμε τον τόπο μας να προοδεύει. Πρέπει και μπορούμε, όταν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τις γνώσεις μας, να αντιμετωπίσουμε δραστικά τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας. Χρειάζεται να μελετήσουμε και να υλοποιήσουμε έργα ουσιαστικά, με βάσεις και θεμέλια γερά, με προοπτική, με αποτέλεσμα και όχι να εξαντληθούμε σε έργα βιτρίνας, προς χάριν μόνον εντυπώσεων. Γνωρίζουμε, θέλουμε και μπορούμε να βοηθήσουμε το τόπο μας να ανακάμψει. Και θα το κάνουμε!
Κωνσταντίνος Ι. Αντωνόπουλος
Γεωλόγος - Γεωτεχνικός Σύμβουλος Ποιότητας Έργων Υποδομής

Πάνος Αντωνόπουλος

Ο κάτωθι υπογεγραμμένος Αντωνόπουλος Παναγιώτης Διοικητικός Υπάλληλος του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος τοπικού Διαμερίσματος Αγίου Θωμά Μεσολογγίου δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του Κώστα Λύρου.

Θεωρώ ότι ο Κώστας Λύρος είναι ένας άνθρωπος από αυτούς που μπορείς να τους κοιτάξεις στα μάτια και αποτελεί εγγύηση για την επόμενη μέρα στο Δήμο μας. Ελπίζω σε μια προεκλογική περίοδο με ηρεμία όπου όλες οι παρατάξεις θα κάνουν προτάσεις για το καλό της περιοχής μας.

Αντωνόπουλος Παναγιώτης

Θανάσης Βαλτογιάννης

Θα είμαι στο πλευρό της τοπικής μας κοινωνίας δηλώνοντας την  υποψηφιότητα μου με τον συνδυασμό "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ" του Υποψήφιου Δημάρχου του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου.

Θανάσης Βαλτογιάννης, Αγρότης.

Σπύρος Βρέττας

''Στις επόμενες δημοτικές εκλογές αποφάσισα ότι πρέπει να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά του τόπου μας.
Η κρίση μου μου λέει ότι ο Κώστας Λύρος ξεκινά έναν αγώνα ειλικρινή για το καλό του δήμου μας και μόνο, για το λόγο αυτό θα συμπαραταχθώ μαζί του.''

Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Σπύρος Διαμαντόπουλος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Πριν από πέντε χρόνια θέσαμε τους εαυτούς μας στην υπηρεσία της πόλης και την κρίση σας. Μας τιμήσατε με την ψήφο σας δίνοντάς μας το ρόλο του δημοτικού συμβούλου.
Εμείς με τη σειρά μας τιμήσαμε τη θέση αυτή. Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας γνώμονας και κινητήριος δύναμη υπήρξε το κοινό καλό και το συμφέρον του δήμου.Για όλο αυτό το διάστημα υπάρχουν δημοσιευμένα σχόλια, παρεμβάσεις και έργα που προτάθηκαν ή και έγιναν για το καλό του Δήμου.
Πλέον, έχετε αποκτήσει άποψη για εμάς τόσο σε επίπεδο θέσεων όσο και για τη συνέπεια και συνέχεια που δείξαμε στα καθήκοντα που εσείς μας αναθέσατε. Γνωρίζετε την σπουδή με την οποία αγωνιστήκαμε τόσο από τις θέσεις ευθύνης που υπηρετήσαμε όσο και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Πάντα με θέσεις αλλά και με γνώση του αντικειμένου. Πάντα με γόνιμο διάλογο και με κουλτούρα συνεργασίας.
Σήμερα παραδίδουμε τους εαυτούς μας εκ νέου στην κρίση σας έχοντας ως κριτήριο εκτός του βιογραφικού και τα πεπραγμένα μας.
Το πιο εύκολο θα ήταν να λιποψυχήσουμε και να μην λάβουμε μέρος στις εκλογές αφού ο νέος εκλογικός νόμος δεν δίνει καμμιά εγγύηση για τη διοίκηση των Δήμων στο μέλλον καθώς και για την εκλογή του καθενός στη θέση του Δημοτικού συμβούλου. Ένας εκλογικός νόμος που θα εξυπηρετούσε εν δυνάμει τις προσωπικές μας φιλοδοξίες εάν αποφασίζαμε να κατέλθουμε με δικό μας ανεξάρτητο συνδυασμό.Δε θα το κάνουμε.
Βάζουμε στο «ντουλάπι» την προσωπική μας φιλοδοξία προτάσσοντας το καλό του Δήμου.

Επιλέγουμε το Εμείς και όχι το Εγώ.

Σήμερα, ανακοινώνουμε την απόφασή μας να συμμετέχουμε ως συνεργαζόμενοι σε μια νεότευκτη δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Κώστα Λύρο.
Αισθανόμαστε ότι θα συμπορευτούμε με ένα «καθαρό» άνθρωπο, εργατικό, ακούραστο, που του αρέσει να δουλεύει επί σχεδίου και όχι με επιπόλαιη και συγκεντρωτική στρατηγική. Ο όρος συνεργαζόμενοι είναι επιλογή μας για ένα και μόνο λόγο. Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να δεσμεύσουμε την παράταξη με τις δικές μας θέσεις και τα πεπραγμένα όλων των ετών. Ο προγραμματικός λόγος που θα προκύψει ως τις εκλογές θα πρέπει και θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου με όλα τα μέλη και φυσικά τον επικεφαλής του νέου συνδυασμού. Δημοκρατικά, συλλογικά ώστε να εκφραστούν όλες οι τάσεις και απόψεις και το ίδιο θα συμβεί και την επόμενη μέρα. Η εποχή μας το επιτάσσει και η νομοθεσία μας οδηγεί μακριά από υπερ-συγκεντρωτικά μοντέλα σε συλλογικότητα και Δημοκρατία στη Διοίκηση και στον τρόπο λήψης των αποφάσεων.
Είναι η ώρα της συνεργασίας και της υπέρβασης του εγώ προτάσσοντας το εμείς ως κορωνίδα αντίληψης και κουλτούρας.

Είναι η ώρα της ευθύνης και όχι της προσωπικής φιλοδοξίας.

Δεν μας διακατέχει ίχνος ρεβανσισμού παρά μόνο ο έρωτας για την πόλη που ζούμε με τις οικογένειές μας. Αγαπάμε τούτο το αλωνάκι. Και αισθανόμαστε ρίγος απέναντι στο ιστορικό του μεγαλείο. Νιώθουμε την ιερή υποχρέωση να αγωνιστούμε για το Μεσολόγγι μας σε όλα τα επίπεδα.
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Χάθηκαν πολλά για το Μεσολόγγι. Βρισκόμαστε ίσως στη δυσκολότερη θέση ως πόλη τα τελευταία πενήντα χρόνια. Η Πορεία αυτή θεωρούμε ότι είναι αναστρέψιμη. Απαιτεί όμως ρήξη με το παρελθόν και χάραξη νέας στρατηγικής. Όχι με φρούδες υποσχέσεις αλλά με τομές. Με συμπαραστάτη την αλήθεια και την πλειοψηφία των δημοτών που αντιστέκονται σε πρακτικές μισαλλοδοξίας και ιδιοτελών προσωπικών συμφερόντων.
Αν πιστεύετε
• ότι είμαστε μέσα σε αυτούς που μπορούν να πάνε το δήμο μπροστά,
• ότι πρέπει να είμαστε παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο,
• ότι μπορούμε να σας εκπροσωπήσουμε επάξια, υπεύθυνα και αποτελεσματικά,
σας ζητάμε να ακολουθήσετε την επιλογή μας και μαζί να διαμορφώσουμε το αύριο του τόπου μας.
Ευχόμαστε σε τούτη την προεκλογική περίοδο να ανθήσει ο γόνιμος διάλογος στοιχεία του οποίου θα είναι οι ρεαλιστικές θέσεις και οι προτάσεις για την πρόοδο του τόπου μας.

Ακούστε, συγκρίνετε και αποφασίστε για την πόλη μας.

Ντίνος Γιαννόπουλος
Σπύρος Διαμαντόπουλος
#ekloges 2019 #messolonghi

Στέφανος Διαμαντόπουλος

Δηλώνω παρών  στην προσπάθεια του Υποψήφιου Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστα Λύρου, για να βοηθήσω να αλλάξει τον τόπο μας Δημιουργικά και Ανατρεπτικά. Πρέπει να δώσουμε ζωή σε έναν τόπο που σιγά σιγά αργοπεθαίνει και κανείς μας δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος σε αυτό.

Στέφανος Διαμαντόπουλος, Αγρότης.

Μέμη Γούργαρη

Με γνώμωνα το κοινό καλό και τη διάθεση μου για ανιδιοτελή προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση, αποφάσισα να συνταχθώ εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών με τον συνδυασμό ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ για το δήμο της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Λύρου.
Η χρόνια διαπροσωπική και οικογενειακή μας σχέση, το προσωπικό του ήθος και η εντιμότητά του αποτελούν για μένα το κύριο κριτήριο για να συμπορευτώ μαζί του.
Εχοντας εκλεγεί στο Τοπικό Συμβούλιο Νεοχωρίου,  καθ΄οσον ο κόσμος με τίμησε και ήδη διατελώ Σύμβουλος, αισθάνομαι ότι θα πρέπει και στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να αξιοποιήσω και να προσφέρω την ενέργεια και τη δύναμή μου για το καλό του τόπου.
Με εκτίμηση και σεβασμό .
Μέμη Γούργαρη -Θεοδωράκη

Χρήστος Γραβάνης

Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κώστα Λύρου, Υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, με ενέπνευσε να τον ακολουθήσω στον αγώνα του για το καλό του τόπου μας.
Δηλώνω παρόν και θα είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό του.
Χρήστος Γραβάνης, Καθηγητής Μουσικής

Ιωάννης Γυφτογιάννης

Πιστός στις αρχές και τις αξίες που με συνέπεια, ανιδιοτέλεια και σεμνότητα, ακολούθησα στην έως σήμερα πολιτική μου παρουσία, αντιλαμβάνομαι την πρόσκληση συμμετοχής μου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές από τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Λύρο, ως κάλεσμα ευθύνης. Με εμπειρία και βαθιά γνώση των αναγκών, με όρεξη για προσφορά για τον ιερό τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα, εργάστηκα και ζω
Δηλώνω Παρών και Συμπορεύομαι με τον Κώστα Λύρο, γιατί πιστεύω πως ενώνοντας δυνάμεις και ιδέες μπορούμε να δημιουργήσουμε! Επιθυμία μου, να γεφυρώσουμε την ιστορία µε την πρόοδο, την εξέλιξη με την πράξη. Να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και να αγωνιστούμε με ανθρωπιά και αφοσίωση για την καλύτερη ποιότητα ζωής του δήμου μας. Να πετύχουμε μια ουσιαστική επανεκκίνηση της πόλης που αγαπάμε!
Οι επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, ας είναι λοιπόν το έναυσμα και η αφετηρία, για μια νέα, ευέλικτη, καταρτισμένη και δυναμική Δημοτική Αρχή, ισχυροποιώντας το νικηφόρο συνδυασμό «Δημιουργική Ανατροπή».
Ιωάννης Γυφτογιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

Κώστας Δρόσος

Έχοντας στο μυαλό μου ότι η ενασχόληση με τα κοινά είναι μια δραστηριότητα,  την οποία  όλοι οι ενεργοί πολίτες  οφείλουμε να  υπηρετούμε. Ειδικά στην εποχή που διανύουμε, όπου  ο κάθε ένας από εμάς  μεμονωμένα, η κοινωνία μας γενικά αλλά και  η τοπική κοινότητα Αγίου Γεωργίου  έχει να αντιμετωπίσει τόσα  πολλά προβλήματα,  αποφάσισα ότι δεν πρέπει να μείνω αμέτοχος  από τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Ο συνδυασμός του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Λύρου  αποτελεί την μόνη πραγματική και δυναμική πρόταση για το δήμο μας.
Μετά από διεξοδική συζήτηση με τον Κώστα Λύρο με έπεισε ότι θα είναι αρογώς και συμπαραστάτης στα δίκαι αιτήματα της τοπικής κοινότητας του Άγιου Γεωργίου. Και επειδή πιστεύω ότι και ο ίδιος προσωπικά διαθέτει όρεξη,  εμπειρία,  εντιμότητα,  πίστη και όραμα για τον τόπο μας, συστρατεύομαι ολόψυχα μαζί του και θα είμαι υποψήφιος στον συνδυασμό του.

Κώστας Δρόσος

Διονυσία Ζευγίτη

Με μεγάλη μου χαρά σας ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου με τον συνδυασμό “Δημιουργική Ανατροπή” του Υποψήφιου Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστα Λύρου, για να βοηθήσω στην Δημιουργική αναβάθμιση του τόπου μας.
Ο Κώστας Λύρος έχει δείξει στη ζωή του ότι μπορεί και δημιουργεί, έτσι και εγώ με την σειρά μου θέλω να γίνω μέρος της Δημιουργίας ενός καλύτερου Δήμου και ως συνδυασμός να γίνουμε η λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.
Με πολύ όρεξη για δουλειά και με αγάπη για τον τόπο μας θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό.
Διονυσία(Σούλα) Ζευγίτη του Νικολάου, Βρεφονηπιοκόμος-Αγρότισσα

Ορέστης Ιλαρίδης, Διονύσης Φούντας

Ξεκινάμε την προσπάθεια μας για ενεργό συμμετοχή στην αυτοδιοίκηση του τόπου μας στο πλευρό του καταλληλότερου, κατά τη γνώμη μας υποψηφίου δημάρχου , του Κώστα Λύρου.

Ως καινούριοι στα κοινά, αλλά με ζήλο και διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας δηλώνουμε εμπνευσμένοι και προσηλωμένοι στο όραμα του Κώστα Λύρου για ένα Δήμο που θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα του τόπου μας και θα δώσει ελπίδα , προοπτική ανάπτυξης και ίσες ευκαιρίες στους νέους μας.

Ελένη Ιωάννου

Η νέα γενιά δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί, για να "γυρίσει σελίδα" η περιοχή μας, το Αιτωλικό μας, ο Δήμος μας !Στον ωραίο αυτό αγώνα συντάσσομαι, με θέληση για ανιδιοτελή προσφορά στο πλευρό του άξιου, κατά τη γνώμη μου, να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας , του Κώστα Λύρου.
Ως νέος άνθρωπος, εμπνέομαι και μαζί πείθομαι, στην απόφαση - επιλογή μου, από την ακούραστη και ανιδιοτελή πρωτοβουλία του υποψήφιου και ελπίζω και εύχομαι αυριανού Δημάρχου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρου!

Αποστόλης Καλέσης

H αποχή  από τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του συνδυασμού  «Συνεργασία  πολιτών», του οποίου υπήρξα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Οινιαδών και η αποχώρηση του επικεφαλής Νίκου Μουρκούση , τον οποίο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, που έδειξε στο πρόσωπό μου, δημιούργησαν νέα πολιτικά δεδομένα για την περαιτέρω πορεία μου.

Η αρχική μου σκέψη ήταν αν αξίζει να συνεχίσω να λειτουργώ  σε ένα παθογενές    πολιτικό περιβάλλον  με  αποκλειστική  ευθύνη της παρούσας δημοτικής αρχής.

Ο προβληματισμός αυτό θέριεψε μέσα μου, έγινε δύναμη και καθήκον για να συνεχίσω τον αγώνα πιστός σε αρχές και αξίες για την οικογένειά μου, για όλους τους αταλάντευτους και έντιμους συναγωνιστές μου για όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας.

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, θα συμμετάσχω στον συνδυασμό νίκης του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Λύρου.

Πιστεύω, ότι στην παρούσα περίσταση, έχει τα εχέγγυα που θα του επιτρέψουν να βγάλει από την παρακμή τον δήμο  Ι.Π. Μεσολογγίου και να τον οδηγήσει στην επόμενη μέρα.

Αποστόλης Καλέσης Απόφοιτος Πολιτικής Επιστήμης Πάντειου Πανεπιστημίου

Λιάνα Καραγιάννη

Φίλες και Φίλοι ,

O  συνδυασμός του συμπατριώτη μας Κώστα Λύρου αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη πρόταση για το δήμο μας. Είναι μια ελπιδοφόρα δύναμη, που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην ανάδειξη του δήμου μας με πόλο την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη και δημιουργία για το καλό όλων μας.

Aποδέχθηκα την προσκλησή του να συμβάλλω στο όραμα του με τις δυνάμεις και την πολύχρονη εμπειρία και προσφορά μου στο χώρο της εκπαίδευσης, της άθλησης, της νεότητας και του πολιτισμού.

Πιστεύω, πως ο συνδυασμός μας χαρακτήρίζεται από ήθος, διάθεση για σκληρή εργασία και δημιουργία, διαφάνια και συλλογικότητα.

Σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στην προσπάθεια μου,  ώστε όλοι μαζί υπό την καθοδήγηση του Kώστα Λύρου να κάνουμε το δήμο μας αντάξιο των προσδοκιών και των οραμάτων μας.

Λιάνα Καραγιάννη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Γιώργος Καραδήμας

Ως νέος άνθρωπος, που γεννήθηκα εργάζομαι και ζω με την οικογένεια μου σε τούτο τον ευλογημένο και ιερό τόπο, το Μεσολόγγι, ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα του κ. Κώστα Λύρου όσον αφορά την διεκδίκηση της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Το καθαρό βλέμμα, η εμπειρία και η γνώση ενός κοινωνικά ευαίσθητου ανθρώπου με ειλικρινή διάθεση να προσφέρει μαζί με την ταύτιση των απόψεών μας και τον κοινό μας σκοπό για ένα καλύτερο Μεσολόγγι, δίνοντας λύσεις στα καθημερινά προβλήματα και επενδύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους, με παρότρυναν σε αυτή μου την επιλογή. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν με αισιοδοξία τον ανιδιοτελή αγώνα μας, ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε την έξοδο από την εσωστρέφεια και την μιζέρια.

Εμείς και τα παιδιά μας δικαιούμαστε να ζήσουμε σε ένα καλύτερο Μεσολόγγι!

Γιώργος Καραμήτσος

Αγαπητοί συντοπίτες,
Στις επικείμενες εκλογές αποφάσισα να συστρατευθώ με τον υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστα Λύρο και να γίνω και εγώ μέρος της Δημιουργικής Ανατροπής!
Πιστεύω ότι μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε μπροστά για το καλό του τόπου μας.
Γεώργιος Καραμήτσος, Αλιεύς

Νίκος Καραπάνος

Φίλες και φίλοι, με ανιδιοτέλεια, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς δεύτερες και υστερόβουλες σκέψεις συμπαρατάσσομαι με την παράταξη "Δημιουργική Ανατροπή" με Υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου τον Κώστα Λύρο.
Τώρα είναι η ώρα να συγκροτηθεί το μέτωπο των κοινωνικών δυνάμεων που θα υπηρετήσει τον δήμο μας με όραμα και σχέδιο για το παρόν και το μέλλον, για τα παιδιά μας και τη νέα γενιά.
Η στενή κομματική προσέγγιση που θέλει τον δήμο μας ένα ακόμη πεδίο στείρας μικροπολιτικής αντιπαράθεσης έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Με αρχές την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, την αλληλεγγύη, την συνεργασία και πάνω και πέρα από όλα τον σεβασμό στους πολίτες και το δημόσιο ήθος μπορούμε να προσφέρουμε προστιθεμένη αξία στον δήμο μας.
Καραπάνος Νίκος
Αστυνομικός  - τ. Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας,
τ. Γραμματέας Δ.Σ.Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων,
Μέλος Δ.Σ Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας και εκπαιδευτής ΕΛ.ΑΣ

Δημήτρης Καρέτσος

"Η ενασχόληση με τα κοινά είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση των ενεργών πολιτών."
Το Αιτωλικό, μία όμορφη πόλη με πολλές αναξιοποίητες δυνατότητες αλλά δυστυχώς και με πολλά προβλήματα, έχει ανάγκη μία νέα Δημοτική Αρχή που θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης, προοπτικής και επίλυσης των παθογενειών του παρελθόντος.
Επίσης χρειάζεται άτομα ικανά, έντιμα, με γνώσεις και με διάθεση προσφοράς, χωρίς περιορισμούς από κομματικές πολιτικές ή προσωπικά συμφέροντα.
Θεωρώντας πως ανήκω σε αυτή την κατηγορία, με χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του κ. Κώστα Λύρου να συμμετάσχω στον συνδυασμό "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ" και να συμπορευτώ μαζί του σε μία συλλογική προσπάθεια ανασυγκρότησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου!
Δημήτριος Καρέτσος του Γεωργίου,

Δήμητρα Κατσίνα

Με τον παλιό και οικογενειακό μας φίλο τον Κώστα τον Λυρο , με τον οποίο μας συνδέουν πολλά από το παρελθόν , και μαζί θα συνεχίσουμε και στο μέλλον .
Στην μεγάλη του προσπάθεια για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές θα είμαι κι εγώ μαζί του υποψήφια στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο στο τόπο μας!
Δήμητρα Κατσίνα

Ανδρέας Κιτσάκης

Γνωρίζοντας πως χωρίς να δουλέψουμε όλοι μαζί δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα. Πήρα την απόφαση να μπω και να συμβάλλω στο πλευρό του Υποψήφιου Δημάρχου Κώστα Λύρου, με τον νέο και καθαρό συνδυασμό του προσδοκώντας να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Κιτσάκης Ανδρέας, Αυτοκινητιστής

Δημήτρης Κονδύλης

Γεννήθηκα στην επαρχία των Οινιαδών και μεγάλωσα με το πρότυπο ότι πρέπει στην κοινωνία που ζούμε να είμαστε ωφέλιμοι και να υπηρετούμε τις αξίες μας και το κοινό καλό.
Στο κάλεσμα του υποψηφίου Δημάρχου Κώστα Λύρου να ασχοληθώ μαζί του ενεργά με τα κοινά του τόπου μας , βρήκα την ευκαιρία να λάβω μέρος σε μια συλλογική προσπάθεια που πάνω απ΄ όλα εμπιστεύομαι ως αληθινή και άξια να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν.
Θα είμαι υποψήφιος στο συνδυασμό του Κώστα Λύρου και πιστεύω ότι τελικά θα καταφέρουμε να αλλάξουμε σελίδα στο τόπο μας.
Δημήτρης Κονδύλης του Ιωάννη Ηλεκτρολόγος Μηχανικών ΤΕ

Κώστας Κότσαλος

Θα ήθελα με τη δήλωση μου αυτή να εκφράσω δημόσια την στήριξη μου και την συστράτευση μου στην προσπάθεια του κ. Κώστα Λύρου και της όμαδας του για την διεκδίκηση της δημοτικής αρχής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στον τόπο μας.
H απόφαση μου αυτή στηρίζεται στην ταυτότητα των απόψεων μας σε ότι αφορα την αναγκαιότητα για εγρήγορση και συμμετοχή καθε υγιούς δύναμης, προκειμένου να αλλάξουμε το ρου των εξελίξεων στον τόπο μας, που μας οδηγεί από το κακό στο χειρότερο.
Καθοριστικό στοιχείο για την συστράτευση μου αυτή είναι η πίστη μου στην ανιδιοτέλεια των προθέσεων του Κώστα Λύρου, η καθαρή πρόθεση του για προσφορά στον τόπο, που σε συνδυασμό με την πολύτιμη εμπειρία και γνώση, αποτελούν εγγύηση για μια χρηστή και επιτυχημένη αυτοδιοικητική θητεία.

Μιχάλης Κωνσταντακόπουλος

Ως ενεργός πολίτης, ως άνθρωπος που ζει τον παλμό, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και παλεύει για το σήμερα και το αύριο αισθάνομαι την ανάγκη να βοηθήσω, αφιερώνοντας χρόνο και ενέργεια έτσι ώστε αυτός ο ευλογημένος τόπος που ζούμε να ανακάμψει.
Έτσι ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Κώστα Λύρου για την διεκδίκηση της δημοτικής αρχής. Καθοριστικό κριτήριο υπήρξε η εμπιστοσύνη μου στην διαχρονική διάθεση του για προσφορά, στην εμπειρία και γνώση που έχει αποκομίσει από την δραστηριότητα του ως επιτυχημένος επιχειρηματίας, αλλά και την διαρκή ενασχόλησή του με τα κοινά.

Γιώργος Λαγούδης

Επειδή τα προβλήματα στον τόπο μας είναι πολλά και επειδή βιώνουμε μια γενικότερη κρίση σε όλα τα επίπεδα ,είναι ανάγκη να επιστρατεύσουμε τις δυνάμεις μας και να λάβουμε μέρος σε ένα αγώνα ανατροπής της παρακμής.
Θα είμαι υποψήφιος στο συνδυασμό ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ με τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Λυρό γιατί πιστεύω ότι είναι η μονή δημοτική κίνηση που μπορεί να εξασφαλίσει προϋποθέσεις δημιουργίας και ανάπτυξης .
Γιώργος Λαγούδης Υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ, Τομέας Μελετών

Μαρία Λαχανά

Δηλώνω υποψήφια με τον συνδυασμό της Δημιουργικής Ανατροπής με επικεφαλής τον κ. Κώστα Λυρο και θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για το καλό του τόπου μου.

Λάμπρος Λιάπης

Είμαι δημότης της Ι.Π.Μεσολογγίου, μιας ταλαιπωρημένης αλλά παγκόσμιας πόλης. Με προσκάλεσε ο Κώστας Λύρος να συνδράμω στην προσπάθεια για να πάμε αυτή την πόλη ένα βήμα πιο μπροστά. Τον ευχαριστώ για το κάλεσμα και την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Είναι η πρώτη μου απόπειρα ανάμιξης στα ''κοινά''. Δεν μιλάω πολιτικά. Μιλάω ανθρώπινα. Εγώ υποσχέσεις δεν δίνω. Από όλα τα ''θα'' του κόσμου, επέλεξα μόνο τούτο. Θα προσπαθήσω.
Λάμπρος Λιάπης Νοσηλευτής Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Βασίλης Μακρής

Ως δημότης και ενεργός πολίτης της τοπικής κοινότητας Μάστρο και με την αγάπη του τόπου στον οποίο έχω μεγαλώσει και θέλω να προσφέρω, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στην τοπική κοινότητα Μάστρο στις επόμενες εκλογές με τον συνδιασμό "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΑΝΑΤΡΟΠΉ" μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο.
Είναι αναγκαίο να καταβληθούν προσπάθειες έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες για την βελτίωση της καθημερινότητας.
Ο τόπος μας χρειάζεται άτομα τα οποία να είναι ικανά, να έχουν διάθεση και θέληση να προσφέρουν δίχως περιορισμούς και φυσικά χωρίς προσωπικά συμφέροντα.
Επειδή λοιπόν πληρώ αυτές τις προϋποθέσεις και πιστεύω στον Υποψήφιο Δήμαρχο κ. Κώστα Λύρο με αποδεδειγμένη  την αγάπη του για τον τόπο και με μεγάλη θέληση, όραμα και στόχους για το δήμο μας. Ακολουθώντας τα βήματα του και με μοναδικό κίνητρο μου την φιλοδοξία να δω αυτό τον τόπο επιτέλους να ακμάζει ώστε να καταφέρουμε μια ανοδική πορεία με θετικό και αισιόδοξο πρόσημο, συμβάλλω λοιπόν μαζί του τις προσπάθειές μου διότι χρειάζεται την νέα γενιά στο πλευρό του για μια νέα "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΑΝΑΤΡΟΠΉ" που αξίζει και θα γίνει με την στήριξη όλων μας.

Με εκτίμηση και σεβασμό,
Βασίλειος Γ. Μακρής - Tελειόφοιτος Τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής Και Διοίκηση Οικονομικών

Κώστας Μακρής

Δηλώνω την υποψηφιότητα μου με τον συνδυασμό του Υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου,
θέλωντας να συμβάλλω στον δίκαιο και καθαρό αγώνα και προσδοκώντας ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας .

Χρήστος Μαντέλος

Γνωρίζοντας τον Κώστα Λύρο από παιδί, εκτιμώντας την ειλικρίνεια, την ανιδιοτέλεια, την αποτελεσματικότητα, την διαχρονική κοινωνική του ευαισθησία και προσφορά, το αυτοδημιούργητο, την καθαρότητα του βλέμματος του, την ηθική του υπόσταση, τον διακαή  και μόνο ζήλο και πόθο του για προσφορά στα τοπικά δρώμενα και σαν εκλεκτό μέλος της μεγάλης Τρίτεκνης οικογένειας, αποδέχομαι την πρότασή του και συστρατεύομαι στην  απόφασή του για την διεκδίκηση του Δήμου Ι. Πόλεως Μεσολογγίου στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Με αίσθημα ευθύνης, γνώστης των πολλών προβλημάτων του ευρύτερου Δήμου μας και ανέκαθεν ενεργός στα κοινά δρώμενα, κατέρχομαι στον προεκλογικό στίβο, αφουγκραζόμενος τους συμπολίτες μας,  ευελπιστώντας με την εκλογή μας να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα, και να προωθήσουμε τον Δήμο μας σε καλύτερες μέρες.
Γι’ αυτό  ζητάμε την στήριξή σας στην σοβαρή και ειλικρινή αυτή πρότασή μας, γιατί ο τόπος μας και το αξίζει και το δικαιούται!! Θεωρώ δε την επιτυχία δεδομένη!!

Χρήστος Κ. Μαντέλος
Πρόεδρος Τριτέκνων Αιτωλικού & Περιχώρων

Κωνσταντίνα Μαντζή, Ντίνα Σούγια-Βελτσίστα, Αφροδίτη Παπαδογεώργου

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας, αποφασίσαμε να βγούμε μπροστά.
Να δηλώσουμε “παρούσες” στα κοινά, και να προσφέρουμε από την πλευρά μας στην κοινή προσπάθεια.
Έτσι ώστε, ο Δήμος στον οποίο μεγαλώσαμε, ζούμε και αγαπάμε, να αφήσει πίσω του τα προβλήματα του χθες.
Να δουλέψουμε για να μπει σε τάξη.
Ο Δήμος είναι το σπίτι μας, η οικογένειά μας.
Και φυσικά, το μέλλον των παιδιών μας.
Μαζί με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Κώστα Λύρο, για να γυρίσει ο τόπος μας σελίδα.
Κωνσταντίνα Μαντζή
Αφροδίτη Παπαδογεώργου-Μανιάκη
Κωνσταντίνα Σούγια-Βελτσίστα

Χρήστος Μασαούτης

Στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Δήμο μας, θα στηρίξω ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος την εκλογή του Κώστα Λύρου ως νέου Δημάρχου στον τόπο μας! 
Καθώς για χρόνια δραστηριοποιούμαι στο χώρο του πρωτογενούς τομέα, γνωρίζοντας από κοντά την επαγγελματική διαδρομή, την πολύπλευρη και πολύτιμη προσφορά στα κοινά αλλά και τις ικανότητες του συμπατριώτη μου Κωστα Λύρου, είμαι σίγουρος ότι είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή!
Θα εργαστώ στο πλευρό του, μαζί με το επιτελείο των άξιων συνεργατών του, υπό την δική του καθοδήγηση, για ένα καλύτερο αύριο στις πόλεις και τα χωριά μας.

Γιώργος Μάτσικας

Ως Πρόεδρος της Τ.Κ. Μάστρου και ενεργός πολίτης στο τόπο μας, ως άνθρωπος που ζω και δραστηριοποιούμαι σε αυτόν δεν μπορώ παρά να αντιλαμβάνομαι άμεσα και σε καθημερινή βάση τα προβλήματα, που ταλαιπωρούν όλους μας. Είναι αυτά που με έχουν οδηγήσει στην απόφαση να μην πάψω να παλεύω και να προσπαθώ για το καλύτερο.
Πολλά από αυτά είναι απλά και χρειάζεται απλώς κάποιος να ασχοληθεί πραγματικά για την επίλυσή των, κάποια άλλα χρειάζονται πιο συντονισμένη δράση και προγραμματισμό. Σε κάθε περίπτωση τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερη αν η Αρχή του τόπου μας δεν βάλει στην άκρη τα προσωπικά της, μικρά και ιδιοτελή συμφέροντα και να δουλέψει με γνώμονα το κοινό καλό.
Πιστεύω ότι ο Κώστας Λύρος αγαπά τον τόπο μας και θέλει με τις δικές του δυνάμεις να τον βοηθήσει όσο μπορεί, χωρίς να αποσκοπεί σε τίποτε άλλο πέρα απ’ αυτό. Η πολύχρονη ενασχόλησή του με τα κοινά, η εμπειρία του στα τεχνικά, και όχι μόνο, θέματα, η κοινωνική του ευαισθησία και η καθαρότητα του βίου του, αποτελούν εγγύηση για μια δημαρχιακή θητεία, παραγωγική, αποτελεσματική και έντιμη.
Επειδή θέλω και εγώ να είμαι μέρος της λύσης των προβλημάτων, αλλά και επειδή αισθάνομαι ευθύνη για τον τόπο μου αποφασίζω να συστρατευθώ ως υποψήφιος στον προεκλογικό του αγώνα, για ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!

Περσεφόνη Μελαχρή

Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μου στον επαγγελματικό χώρο της εστίασης  στην πόλη μας, μέσα από πολύ δουλειά, από την συναναστροφή μου με πολλούς ανθρώπους και έχοντας κάνει βήματα στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, έχω συγκεντρώσει εμπειρία και γνώσεις αρκετές για τα θέματα, που απασχολούν τον τόπο μας.
Πιστεύω ότι το κεφάλαιο των γνώσεων και εμπειριών  που ο καθένας μας συγκεντρώνει θα πρέπει να το αξιοποιεί όχι μόνο για την δική του πρόοδο, αλλά να το προσφέρει και στην κοινωνία.
Ως αιρετό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας  αλλά και ως άνθρωπος που ζω σε αυτόν τον τόπο και  δίνω εδώ τον καθημερινό μου αγώνα , θα ήθελα να δω  να πνέει άνεμος δημιουργίας και προόδου.
Να ξεκολλήσουμε,  να ξεφύγουμε από το τέλμα και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις στις πόλεις και στα χωριά μας για ζωή πιο ανθρώπινη, άνετη  και ενδιαφέρουσα.
Δίνω μεγάλη σημασία στην αμεσότητα με την κοινωνία, την ειλικρίνεια και την υπευθυνότητα και πάντα προσπαθώ να ακολουθώ αυτές τις αξίες.
Στις επόμενες  Δημοτικές εκλογές θα είμαι υποψήφια με τον συγχωριανό μου Κώστα Λύρο και πιστεύω ότι ενώνοντας τις δημιουργικές μας δυνάμεις μόνο καλό θα κάνουμε στο τόπο!

Τάσος Μπακογιάννης

Θα είμαι υποψήφιος με την Δημιουργική Ανατροπή, του Υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου , Κώστα Λύρου με μόνη φιλοδοξία να δούμε κάτι δημιουργικό να γίνεται στον τόπο μας και ιδιαίτερα στα χωριά μας .Η αγάπη για τον τόπο μου με ώθησε στο να πάρω αυτήν μου την απόφαση και να ασχοληθώ με τα κοινά ώστε να καταφέρω το καλύτερο δυνατόν για το χωριό μας.

Τάσος Μπακογιάννης, Πτυχιούχος Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής, Αρτοποιός

Δημήτρης Μπελέκος

Δηλώνω το παρόν στα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης του τόπου μου και θα συστρατευτώ και εγώ με την δημοτική ομάδα του Υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου.

Διονυσία (Σίσσυ) Μπίλα, Ιουλία Παναγιωτοπούλου

Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόταση του Κώστα Λύρου, Υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Η Διονυσία (Σίσσυ) Μπίλα για την τοπική ενότητα Μεσολογγίου και η Ιουλία Παναγιωτοπούλου για την τοπική ενότητα Αιτωλικού.
Είμαστε πρόθυμες να σταθούμε στο πλευρό του και να φανούμε αντάξιες στα ιδανικά και τις αξίες που πρεσβεύει ο Κώστας Λύρος και ο συνδυασμός του.
Ιουλία Παναγιωτοπούλου, Πτυχιούχος Αρχιτεκτονικής Τοπίου και
Διονυσία (Σίσσυ) Μπίλα, Πτυχιούχος Ιχθυολόγος-Ελεύθερος Επαγγελματίας

Δήμητρα Μπούρου

Με μεγάλη μου χαρά ανακοινώνω ότι θα συμμετάσχω στο συνδυασμό του Υποψήφιου Δημάρχου Κώστα Λύρου.
Είμαι πρόθυμη να δώσω τον αγώνα μου γιατί θέλω όλοι εμείς τα νέα παιδιά που παλέψαμε για να πάρουμε τα πτυχία μας, τις γνώσεις μας και την μόρφωση μας να τα αξιοποιήσουμε και να τα προσφέρουμε εδώ στον τόπο μας στις πόλεις και στα χωριά μας .
Ένας τόπος που δεν κρατάει τους νέους του δεν μπορεί να έχει μέλλον.
Πιστεύω στην ικανότητα και το όραμα του υποψηφίου μας Κώστα Λύρου και θα παλέψω μαζί του για ένα καλύτερο αύριο για όλους.
Δήμητρα Μπούρου
Πτυχιούχος οικονομολόγος Μαθηματικός
Πανεπιστήμιο Πατρών

Παναγιώτης Μυλωνάς

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' βαθμού είναι μια μεγάλη πρόκληση κι ένας δρόμος δύσκολος! Γίνεται δε ακόμη μεγαλύτερη η πρόκληση καθώς πρόκειται για το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με την τόσο βαριά ιστορική, πολιτική και πολιτιστική παρακαταθήκη! Αποφάσισα ωστόσο με καθαρή κρίση, συναίσθηση ευθύνης και επίγνωση των δυσκολιών να συμβαδίσω την πορεία αυτή με τον συμπολίτη μας Κώστα Λύρο, επειδή τον θεωρώ ως τον καταλληλότερο για την ιδιαίτερα τιμητική θέση του πρώτου πολίτη στον τόπο μας, εκείνη του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου! Η πολύπλευρη δράση του ως ενεργού πολίτη , η κοινωνική προσφορά και η εργατικότητα του αποτελούν εχέγγυα διαχειριστικής επάρκειας για την άσκηση των απαιτητικών καθηκόντων της Δημοτικής αρχής. Στη μάχη των εκλογών του Μαΐου,συνδημότισσες και συνδημότες, ευελπιστώ πως η νικηφόρα για την προσπάθεια του Κώστα Λύρου έκβαση, με τη δύναμη της δικής σας ψήφου, θα διασφαλίσει μια πολύ πιο αξιοβίωτη καθημερινότητα και μια πολύ δυναμικότερη αναπτυξιακή προοπτική για το Μεσολόγγι της καρδιάς μας!

Σπυριδούλα Ντάνου

Με μεγάλη μου χαρά θα ήθελα να εκφράσω δημόσια την στήριξη μου στον συνδυασμό ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Υποψηφίου Δημάρχου κ. Κώστα Λύρου.
H απόφαση μου αυτή στηρίζεται στην αναγκαιότητα για εγρήγορση και συμμετοχή κάθε υγιούς δύναμης, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα του τόπου μας, που οδηγείται από το κακό στο χειρότερο.
Βασικό στοιχείο για την επιλογή μου αυτή είναι η ανιδιοτέλεια του κ. Κώστα Λύρου και η καθαρή πρόθεση του για προσφορά στον τόπο, που σε συνδυασμό με την πολύτιμη εμπειρία και γνώση, αποτελούν εγγύηση για μια επιτυχημένη αυτοδιοικητική θητεία.
Σπυριδούλα Ντάνου-Παπαδημητροπούλου
Ιδιωτική Υπάλληλος

Γρηγορία Ντρέλια

Με την θετική αύρα του Κώστα Λύρου και την διάθεση του για πράξεις και δείχνοντας μου πόσο πολύ αγαπάει τον τόπο μας, καθώς είναι άνθρωπος της προσφοράς, θέλω να γίνω και εγώ κομμάτι αυτού του γνήσιου αγώνα για την αυτοδιοίκηση του Δήμου μας.
Δηλώνω, λοιπόν, υποψήφια στο συνδυασμό του, προσφέροντας την δική μου δύναμη και τις δικές μου γνώσεις!
Γρηγορία Ντρέλια πτυχιούχος Πληροφορικής, Ιδιωτική Υπάλληλος

Τούλα Ξηρού

Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς μας βρίσκει στις δημιουργικές επάλξεις του αυτοδιοικητικού μας αγώνα .
Με μεγάλη χαρά και τιμή καλωσορίζουμε στην οικογένεια του συνδυασμού μας την Τούλα Ξηρού από το Ευηνοχώρι.
Ενώνουμε δυνάμεις με αξιόλογους και αξιαγάπητους ανθρώπους, όπως και η Τούλα Ξηρού και προχωρούμε !!

Στέφανος Ξηρός

Δηλώνω την υποψηφιότητα μου στον  συνδυασμό  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Κώστα Λύρου, δίχως καμία άλλη προϋπόθεση , παρά μόνο να πετύχουμε,  ώστε να απομακρυνθούν τα κακώς κείμενα σε όλα τα επίπεδα και για να πάει ο τόπος μας μπροστά  για  τα παιδιά μας....

Νώντας Πανάς

Αγαπητοί συνδημότες,
μετά από τριαντακονταετή ενεργό πολιτική δράση τόσο στον συνδικαλισμό όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισα να μετέχω στις επερχόμενες εκλογές.
Έχοντας πολλά ψυχικά αποθέματα και διάθεση προσφοράς για τον τόπο που γεννήθηκα , μεγάλωσα και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός θέλω να δώσω για μια ακόμη φορά το παρόν. Γνωρίζω τα προβλήματα της περιοχής μου και γενικότερα του διευρυμένου δήμου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και θεωρώ πως χρήζουν της δέουσας προσοχής , σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Κατόπιν ωρίμου σκέψεως αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό του κυρίου Κώστα Λύρου, γιατί έχω πίστη στο ήθος του, στον ακέραιο χαρακτήρα του και στη δίψα του για προσφορά. Θέλω να στηρίξω το όραμά του και να συνδράμω τον αγώνα του αποβλέποντας στην πρόοδο και αναβάθμιση του τόπου μας.
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους.

Ειρήνη Παπέλη-Μακρή, Χρήστος Καραπάνος

Πιστεύοντας ότι πρέπει όλοι μας να δουλέψουμε για να βοηθήσουμε τον τόπο
μας
να αλλάξει και επειδή θέλουμε και το χωριό μας να το δούμε να προοδεύει,
μπαίνουμε στον αγώνα και τασσόμαστε στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου
Κώστα Λύρου,
ως υποψήφιοι μαζί του στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Ειρήνη Παπέλη-μακρή Χρήστος Καραπάνος

Γρηγόρης Ρέγλης

Υποστηρίζοντας, τoν από χρόνια  φίλο , Κώστα Λύρο και έχοντας την ίδια θέληση για να κάνουμε την διαφορά στον τόπο μας ξεκινώντας από τα χωριά μας, θα είμαι δίπλα στον Υποψήφιο Δήμαρχο μας Κώστα Λύρο, δηλώνοντας την υποψηφιότητα μου στην τοπική κοινότητα Κουδουνίου για να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο έχουμε στον τόπο μας.
Γρηγόρης Ρέγκλης του Δημητρίου Ιδιωτικός Υπάλληλος

Παναγιώτα Σαραγκανίδα - Καλημέρη

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, τόπος ιστορικός κι ευλογημένος!
ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, κοινός τόπος προσφοράς έντιμων ένθερμων συνιστωσών με στόχο την πρόοδο, την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια!
Ακράδαντα πιστεύω ότι η αξιοπρεπής άσκηση εξουσίας στην αυτοδιοίκηση μπορεί να αναδείξει το Μεσολόγγι που θα κάνει ξανά την έξοδό του στο μέλλον με προοπτική και δυναμισμό!
Με χαρά κι έχοντας πλήρη επίγνωση των ευθυνών αυτού του εγχειρήματος αποφάσισα ν΄αποδεχτώ την τιμητική πρόσκληση- πρόκληση του κ. Κώστα Λύρου προκειμένου να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Με σεβασμό
Παναγιώτα Σαραγκανίδα- Καλημέρη
Εκπαιδευτικός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης

Πηνελόπη Σαρδέλη

Το 2014 ζήτησα την ψήφο των συμπολιτών μου, οι οποίοι με τίμησαν δεόντως.
Το τελικό αποτέλεσμα όμως των εκλογών δεν μου έδωσε την δυνατότητα να πραγματοποιήσω τις δεσμεύσεις μου και να καταθέσω τις απόψεις μου.
Ευχόμουν όμως να λυθούν τα προβλήματα και να βελτιωθεί η καθημερινότητα μας με τον συνδυασμό , που επέλεξαν οι δημότες και να προοδεύσουμε...
Πέντε χρόνια μετά ,τα προβλήματα έχουν διογκωθεί , λύσεις δεν βρέθηκαν πουθενά και το Αιτωλικό , το Μεσολόγγι και οι Οινιάδες θυμίζουν εποχές πολλών ετών πίσω. Βασικα δημόσια αγαθά θεωρούνται πολυτέλεια. Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου απέχει λίγα  μέτρα από την Ιονία οδό και έτη φωτός από την εξέλιξη και την διεκδίκηση .Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν...
Δηλώνω την υποψηφιότητα μου με τον συνδυασμό ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ του κ. Κώστα Λύρου.
Ενός ανθρώπου που γνωρίζω μέσα από κοινούς αγώνες στο παρελθόν και ενός ανθρώπου, που έχει δείξει δείγματα γραφής του χαρακτήρα και του ήθους του.
Εύχομαι να υπάρξει ένας τίμιος και καθαρός προεκλογικός αγώνας και οι πολίτες να  ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Χρήστος Σμπόρας

Θα ήθελα να δηλώσω και εγώ το παρόν σε αυτό το δύσκολο αγώνα για την αξιοποίηση του δήμου μας με τις γνώσεις και την εμπειρία του Υποψηφίου Δημάρχου Δήμου Ιερας πόλεως Μεσολογγιου Κώστας Λυρου. Πρέπει εμείς οι νέοι να δείξουμε έμπρακτα την καλή πρόθεση και διάθεση για ένα καλύτερο αύριο. Πρέπει να δώσουμε ό,τι καλύτερο για να ξεκολλήσει ο τόπος από αυτό το τέλμα που μας έχουν φέρει. Γίνομαι και εγώ λοιπόν συνεπιβάτης στο όνειρο του Κ. Κώστα Λυρου ώστε να βάλω το λιθαράκι μου για την πραγματοποίηση του!

Βασιλική Στέφου

Έχοντας μεγαλώσει στο Αιτωλικό και ζώντας τα παραγωγικά μου χρόνια στο τόπο μας γνωρίζω και βιώνω τα προβλήματα του και την αγωνία ειδικά των νέων ανθρώπων .
Εκείνο όμως που δεν γνώριζα ήταν το πως θα μπορούσα να βοηθήσω .
Και τι πιο άμεσο και ειλικρινές από το να δεχθώ την πρόταση του κ. Κώστα Λυρου ,να συμμετάσχω στον συνδυασμό του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές .
Ο σκοπός είναι ένας και δεν είναι άλλος από το να υπηρετήσουμε το συμφέρον του τόπου μας .
Δηλώνω την αμέριστη συμπαράσταση μου και θα είμαι υποψήφια στον συνδυασμό το Υποψήφιου Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστα Λύρο.

Χρήστος Συντζιρμάς

Ευχαριστώ τον κ. Κώστα Λύρο για την πρόσκληση και την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο μου.
Ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τις γενιές που θα έρθουν.
 
Πτυχιούχος ΕΚΠΑ Τμήματος Νοσηλευτικής,
Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Πατρών Τμήματος Ιατρικής

Γιώργος Σωτηρακόπουλος

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας μας και, ειδικά σε συνθήκες κρίσης, οφείλουμε όλοι να την προστατεύσουμε και να την ενισχύσουμε προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς.
Χρέος μας είναι να αναζητήσουμε, να βρούμε, να στηρίξουμε και να δυναμώσουμε τους κατάλληλους υποψηφίους, που θα προτάξουν τις άμεσες και επείγουσες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, θα παραμερίσουν κομματικές προτιμήσεις και πολιτικές διαφορές, και θα ενσωματώσουν τις προσωπικές φιλοδοξίες τους στην ανάγκη να υπηρετηθεί το κοινό καλό.
Η εμπειρία μας έχει διδάξει ότι, σε πλείστες περιπτώσεις, στην Αυτοδιοίκηση βρίσκουν καταφύγιο όσοι αδυνατούν να εδραιωθούν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ή, όσοι βλέπουν την Αυτοδιοίκηση ως εφαλτήριο για μια μεταγενέστερη πολιτική εξέλιξή τους.
Αυτή τη στρέβλωση πρέπει να αλλάξουμε. Οι επιλογές μας πρέπει να είναι αυτοδιοικητικές, με γνώμονα τα προβλήματα που χρονίζουν, και την επιτακτική αναγκαιότητα να τα αντιμετωπίσουμε πειστικά, με επάρκεια και αποτελεσματικά.
Στη σκιά και το περιθώριο της βαθιάς κρίσης των τελευταίων ετών, η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαθέτει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα να πρωταγωνιστήσει στη διαρκή μάχη συνέπειας, ευθύνης, αρχών και αξιών, για να γυρίσει ο τόπος μας σελίδα.
Η σελίδα θα γυρίσει από τη γειτονιά μας. Από τον δήμο μας. Από τους δρόμους στους οποίους σεργιανίζουμε. Με επίκεντρο τον άνθρωπο, αδιαπραγμάτευτη επιλογή την κοινωνική αλληλεγγύη και την προστασία εκείνων που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.
Επιλέγοντας άξιους αυτοδιοικητικούς. Χωρίς φθαρμένο παρελθόν και υστερόβουλες επιδιώξεις. Με όρεξη, πάθος και σχέδιο για να αλλάξουμε τον τόπο μας.
Mε την πίστη μου ριζωμένη σε αυτές τις αντιλήψεις, συστρατεύομαι, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Κώστα Λύρου για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές στο Δήμο μας.
Πιστεύω ειλικρινά ότι η υποψηφιότητα του αποτελεί την καλύτερη για τον τόπο μας επιλογή στους κρίσιμους καιρούς, που διανύουμε και ότι είναι η μόνη, η οποία μπορεί και θέλει να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματά μας, με αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και καθαρότητα.

Φωτεινή Τσιλιμέκη

Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν στη δύναμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αυτό γιατί μέσα από αυτή ασχολείσαι με πράγματα απτα, μετρήσιμα, χειροπιαστά. Οφείλεις να λειτουργείς πρακτικά, να μην μένεις σε θεωρίες και αφηρημένες έννοιες. Να ονειρεύεσαι το πως θες να είναι ο τόπος που ζεις και να το πραγματοποιείς να θέτεις τον πήχη όσο πιο ψηλά μπορείς και να διεκδικείς με ζήλο να τον ξεπεράσεις.
Θεωρώντας ότι η υποψηφιότητα του κ. Κώστα Λύρου για το αξίωμα του Δημάρχου αποτελεί μια ειλικρινή συμφωνία εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους Δημότες, αποδέχτηκα την πρόταση του για την ενεργή συμμετοχή μου στην προσπάθεια δημιουργίας ενός κοινού και ιδανικού τόπου να ζεις.
Καλή επιτυχία Κώστα Λύρο!

Φωτεινή Τσιλιμέκη Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός με εξιδίκευση στην επίβλεψη κατασκευής έργων ΑΠΕ.

Διονύσης Τσιρόγλου

Αγαπητοί συντοπίτες,
Ως ενεργός πολίτης, που ασχολείται με τα κοινά του τόπου μας και βιώνει την καθημερινότητα, αισθάνθηκα την ανάγκη να δηλώσω δημόσια την απόφαση μου να στηρίξω την πρωτοβουλία για διεκδίκηση της δημοτικής αρχής από τον υποψήφιο δήμαρχο Μεσολογγίου Κώστα Λύρο.
Έφτασε η στιγμή να μιλήσουμε με όρους μέλλοντος για τον τόπο μας και όλοι μαζί να αναλογιστούμε πως θα οικοδομήσουμε την επόμενη μέρα στο Δήμο μας.
Τα τόσα χρόνια προσφοράς και εθελοντισμού μου έχουν διδάξει ότι μπορείς να τα καταφέρεις μόνο όταν είσαι απαλλαγμένος από την ικανοποίηση προσωπικών συμφερόντων και μόνο όταν σε διακατέχει το αίσθημα της αλληλεγγύης.
Για τον λόγο αυτό πιστεύω ότι ο Κώστας Λύρος είναι ο άνθρωπος ο οποίος έχει την δυνατότητα να κάνει την αρχή για την αλλαγή στον δήμο μας. Έίναι ένα καταξιωμένο άτομο, το οποίο έχει αποδείξει διαχρονικά, ότι ενδιαφέρεται για την πρόοδο, ενώ παράλληλα πιστεύει στον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά υποστηρίζοντας έμπρακτα με όλες του τις δυνάμεις τέτοιου είδους δράσεις και προσπάθειες.

Δημοσθένης Τσόλας

Ως  ενεργός άνθρωπος, πιστεύω πως είναι αναγκαίο να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί το κοινό καλό. H ανάγκη αυτή γίνεται επιτακτική μάλιστα όταν πρόκειται για την αναβάθμιση του τόπου στον οποίο ζούμε και την βελτίωση της καθημερινότητας μας.
Mε γνώμονα τα παραπάνω αποφάσισα να συμπορευθώ με τον Yποψήφιο Δήμαρχο Iεράς Πόλεως Mεσολογγίου, Kώστα Λύρο, ο οποίος έχει  αποδείξει την αγάπη του για τον τόπο μας και έχει συμβάλλει διαχρονικά στην εξωστρέφεια του.
Eύχομαι και πιστεύω ότι μαζί θα καταφέρουμε την Δημιουργική Ανατροπή που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Γιάννης Τσώλος

Mε βαριά την αίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί για την πολύ δύσκολη θέση που βρίσκεται ο τόπος μας, κρίνω ότι κάθε υγιής σκέψη και κάθε ενεργό κύτταρο της κοινωνίας μας πρέπει να εργαστεί για την ανασυγκρότηση του Δήμου μας. Με αυτές τις σκέψεις δεν θα μπορούσα παρά από την πρώτη στιγμή να αποδεχτώ την πρόταση και να συστρατευθώ με την κίνηση του Κώστα Λύρου για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές. Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα του Κώστα Λύρου είναι η μόνη ουσιαστική πρόταση για την διαχείριση του Δήμου μας, πέραν και έξω από κάθε σκοπιμότητα πολιτικού "παραγοντισμού".Πρόκειται για μια καθαρή πρόταση, από έναν άνθρωπο έμπειρο, αποδεδειγμένα αποτελεσματικό, ανιδιοτελή, προερχόμενο από τις παραγωγικές τάξεις της κοινωνίας μας, άνθρωπο που ξέρει να συνθέτει και όχι να διαιρεί και με μεγάλη και ειλικρινή διάθεση προσφοράς στα κοινά. Επειδή ακριβώς κι εγώ βρίσκομαι σε απόλυτη ταύτιση με αυτές τις αρχές, δηλώνω παρών και ενεργός στο προεκλογικό αγώνα, με στόχο ένα καλύτερο Μεσολόγγι και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε.

© 2019 Δημιουργική Ανατροπή - Δημοτικές Εκλογές 2019 - Δήμος Ι.Π.Μεσολογγίου. All Rights Reserved.